vaktherapie volwassenen schilderen

Vaktherapie volwassenen

Het mooie van vaktherapie is dat de nadruk ligt op het ervaren en minder op het praten. Veel volwassenen praten niet zo graag. Voor hen kan het goed zijn om binnen de veilige setting van de vaktherapie aan hun problemen te werken. Er wordt gebruik gemaakt van ervaringsgerichte en creatieve werkvormen, die aansluiten bij de interesses van de cliënt.

Door de vakherapie kun je als cliënt tot bepaalde inzichten komen. Vanuit die inzichten kun je tot nieuwe ervaringen komen en nieuwe vaardigheden leren. De inzichten en vaardigheden kunnen vervolgens toegepast worden het dagelijks leven. Binnen de veilige setting van de therapieruimte, staan mensen vaak meer open om naar zichzelf te kijken of om nieuwe ervaringen op te doen.

Ik probeer altijd aan te sluiten bij de interesses van de van de cliënt. Zo kan er onder andere gewerkt worden met creatieve middelen, muziek en rollenspel. Dit kan al heel laagdrempelig zijn, door bijvoorbeeld te werken met verhalen, songteksten, collages, e.d.

voor wie?

Vaktherapie is geschikt alle leeftijden. De nadruk ligt steeds op het ervaren, maar wordt natuurlijk wel aangepast aan het leeftijdsniveau van de cliënt.

 

Vaktherapie kan ingezet bij allerlei vormen van sociale of emotionele problemen, waaronder:

 • Burn-out problemen
 • Negatief zelfbeeld
 • Somberheid
 • Rouw- / verliesverwerking
 • Identiteitsproblematiek
 • Angstklachten
 • Gedragsproblemen
 • Traumaverwerking
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Moeite met spreken in het openbaar
 • Problemen met emoties
 • Problemen door autisme, ADD of ADHD
 • Verwerking van een echtscheiding
vaktherapie volwassenen Stress

traject vaktherapie volwassenen

eerste afspraak

Bij een therapietraject starten we tijdens de eerste afspraak altijd met het uitgebreid bespreken van de hulpvraag. We bespreken dan de problemen waar u tegenaan loopt. Samen proberen we te bepalen wat een haalbaar doel is.

Afspraken

De afspraken duren 45 minuten en vinden wekelijks plaats. Een traject bestaat meestal uit minimaal 8 afspraken. Het aantal afspraken is afhankelijk van de hulpvraag.

kosten & vergoedingen

Intakegesprek: gratis
Kosten vaktherapie: € 90,--  

Bovenstaande tarieven zijn vrijgesteld van Btw.
 
Voor vaktherapie kunt u een vergoeding krijgen vanuit uw aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars hebben vaktherapie opgenomen in het aanvullende pakket. Vergoeding valt onder alternatieve / complementaire geneeswijzen. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket geldt geen eigen risico. Ook kunt u bij Praktijk Frydag terecht zonder verwijzing.

Voor meer informatie over vergoeding van vaktherapie kunt u kijken op zorgwijzer. Praktijk Frydag is een erkende zorgaanbieder (dit is vereist bij sommige zorgverzekeraars). U bent zelf verantwoordelijk om te kijken of vaktherapie door uw zorgverzekering vergoed wordt en ook voor het indienen van de nota's. Neem contact op met Praktijk Frydag voor meer informatie of voor het maken van een eerste afspraak:

CONTACT

Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke vraag, neem gerust contact op.
Wilt u aanmelden voor vaktherapie, ouderbegeleiding of een opvoedopstelling? Klik dan op onderstaande knop om direct een afspraak te maken. Komen de beschikbare dagen/tijden niet uit? Neem dan even contact op, dan zoeken we een andere mogelijkheid.

Praktijk Frydag
Lorskensstraat 1d te Schaijk
Telefoon : 06 82 00 01 85

Praktijkruimte

Contactformulier