vaktherapie kinderen en jongeren

Vaktherapie kinderen en jongeren

Vaktherapie is bij uitstek geschikt voor kinderen en jongeren, omdat de nadruk ligt op het doen en het ervaren en niet op het praten. Er wordt gebruik gemaakt van creatieve werkvormen zoals spel, beeldende middelen, drama (rollenspel en toneelspel) en muziek. Ik houd er daarbij rekening mee wat aansluit bij uw kind.

Tijdens de vaktherapie kan een kind of jongere dingen verwerken, dingen over zichzelf ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Binnen de veilige setting van de therapieruimte, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van speelse en creatieve werkvormen, staan kinderen vaak meer open om naar zichzelf te kijken of om nieuwe ervaringen op te doen. Voor veel kinderen is praten nu eenmaal niet de beste manier om met problemen om te gaan. Kinderen en jongeren leren door te doen en en te ervaren.

Ook wordt er altijd ouderbegeleiding ingezet. Vaak zijn er dingen die u als ouder kunt doen om uw kind te ondersteunen.

voor wie?

Vaktherapie is geschikt voor alle leeftijden. Bij kinderen wordt gebruik gemaakt van spel, rollenspel en creatieve werkvormen. Bij jongeren ligt de nadruk op het ervaren, minder met spel, maar meer met rollenspel en creatieve werkvormen.

Vaktherapie kan ingezet bij allerlei vormen van sociale of emotionele problemen, waaronder:

  • Problemen door autisme, ADD of ADHD
  • Problemen met emoties
  • Niet (durven) praten
  • Negatief zelfbeeld
  • Verwerking na echtscheiding
  • Faalangst
  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Somberheidsklachten
  • Angstgerelateerde klachten
  • Gedragsproblemen
  • Traumaverwerking
  • Rouw- / verliesverwerking
vaktherapie kinderen kind knikkerbaan

traject

eerste afspraak

Bij een therapietraject starten we altijd met een gesprek met de ouder(s). We bespreken dan de problemen waar uw kind tegenaan loopt. . Samen proberen we te bepalen wat een haalbaar doel is. Kinderen vanaf 12 jaar mogen aansluiten bij het gesprek.

Afspraken

De afspraken duren 45 minuten en vinden wekelijks plaats. Een traject bestaat meestal uit minimaal 8 afspraken. We spreken samen af hoeveel ouderbegeleiding er wordt ingezet. Dit is afhankelijk van de problematiek.

verloop

Tijdens de afspraken van de ouderbegeleiding wordt u ook op de hoogte gebracht van de voortgang van uw kind. Als u tussendoor vragen heeft kunt u ook gerust contact opnemen.

kosten & vergoedingen

Intakegesprek: gratis
Kosten vaktherapie: € 90,--  
Bovenstaande tarieven zijn vrijgesteld van Btw.


Voor vaktherapie kunt u een vergoeding krijgen vanuit uw aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars hebben vaktherapie opgenomen in het aanvullende pakket. Vergoeding valt onder alternatieve / complementaire geneeswijzen. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket geldt geen eigen risico. Ook kunt u bij Praktijk Frydag terecht zonder verwijzing.

Voor meer informatie over vergoeding van vaktherapie kunt u kijken op zorgwijzer. Praktijk Frydag is een erkende zorgaanbieder (dit is vereist bij sommige zorgverzekeraars). U bent zelf verantwoordelijk om te kijken of vaktherapie door uw zorgverzekering vergoed wordt en ook voor het indienen van de nota's. Neem contact op met praktijk Frydag voor meer informatie of voor het maken van een eerste afspraak:

CONTACT

Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke vraag, neem gerust contact op.
Wilt u aanmelden voor vaktherapie, ouderbegeleiding of een opvoedopstelling? Klik dan op onderstaande knop om direct een afspraak te maken. Komen de beschikbare dagen/tijden niet uit? Neem dan even contact op, dan zoeken we een andere mogelijkheid.

Praktijk Frydag
Lorskensstraat 1d te Schaijk
Telefoon : 06 82 00 01 85

Praktijkruimte

Contactformulier