ReAttach therapie

ReAttach therapie

Een van de methoden die bij Praktijk Frydag tijdens de vaktherapie kan worden ingezet als ondersteuning is ReAttach therapie. Dit is een positieve en milde methode, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de informatieverwerking, emotieregulatie en het verwerken van gebeurtenissen. Tijdens een ReAttach sessie worden het spanningsniveau en de emotiebeleving van de cliënt gereguleerd door het geven van denkopdrachten, terwijl de handen licht ritmisch aangeraakt worden. De cliënt hoeft hierbij niet te praten. Tijdens de therapie worden belemmerende denkpatronen vervangen door helpende denkpatronen. De denkopdrachten zijn gericht op de hulpvraag van de cliënt. De ontwikkeling wordt geoptimaliseerd en nieuwe vaardigheden worden aangeleerd.

VOOR WIE?

ReAttach kan voor veel verschillende klachten worden ingezet. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Problemen met emotieregulatie
 • Stress
 • Faalangst
 • Problemen in de prikkelverwerking
 • Negatief zelfbeeld
 • Hooggevoeligheid
 • Moeite met sociale interacties
 • Autisme
 • Moeite met praten in het openbaar
 • Rouwverwerking
 • Concentratieproblemen
 • Burn-outklachten
 • Spanningsklachten
 • Vermoeidheidsklachten
 • Omgaan met chronische pijn
 • Angststoornis
 • Negatief denken
 • Somberheidsklachten
ReAttach therapie. Als praten niet helpt...
 

Een ReAttach traject start bij de eerste afspraak met een gesprek om de hulpvraag in kaart te brengen en mogelijk een test om de aandachtsgebieden te bepalen. Vervolgens bestaan alle sessies uit een deel ReAttach therapie en een deel vaktherapie.

Het mooie van ReAttach is dat het gericht is op groei. Vervelende dingen hoeven niet opnieuw beleefd te worden. Dit wordt als zeer prettig ervaren. Door de licht ritmische aanraking van de handen tijdens de behandeling, maakt het lichaam oxytocine (het gelukshormoon) aan. Hierdoor komt er rust en ontspanning in het lichaam, kan stress worden losgelaten en wordt het geluksgevoel versterkt.

ReAttach therapie

De verwerking van onze ervaringen is belangrijk. Als er in die verwerking een belemmering optreedt, kunnen ervaringen uit het verleden je functioneren blijven beïnvloeden. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om dingen los te laten. Of je hebt het gevoel dat je hoofd zo vol zit. Dat komt omdat je hoofd letterlijk ‘vol’ blijft zitten met onverwerkte informatie/emoties. Met ReAttach worden die ervaringen geordend en opgeruimd, zodat er weer ruimte, rust en overzicht komt in je hoofd.


ReAttach is een methode die wetenschappelijk onderbouwd is en in 2015 de Clinical Neuropsychiatry Award heeft gewonnen. De methode is ontwikkeld door Drs. Paula Weerkamp-Bartholomeus.


GEREGISTREERD REATTACH THERAPEUT & SPECIALIST

Cindy Ankone – van Erp is geregistreerd ReAttach therapeut en ReAttach specialist. De registratie kunt u bekijken via deze link. Typ daar in het zoekvenster ‘Schaijk’ in.

traject

eerste afspraak

Bij een ReAttachtraject starten we tijdens de eerste afspraak altijd met het uitgebreid bespreken van de hulpvraag. We bespreken dan de problemen waar u tegenaan loopt. Samen proberen we te bepalen wat een haalbaar doel is.

Afspraken

De afspraken duren 45 minuten en vinden wekelijks plaats, als onderdeel van de vaktherapie.

kosten & vergoedingen

Oriënterend telefoongesprek tot 20 minuten: Gratis
Sessie: € 90,--
Bovenstaande tarieven zijn vrijgesteld van Btw.

Voor vaktherapie kunt u een vergoeding krijgen vanuit uw aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars hebben vaktherapie opgenomen in het aanvullende pakket. Vergoeding valt onder alternatieve / complementaire geneeswijzen. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket geldt geen eigen risico. Ook kunt u bij Praktijk Frydag terecht zonder verwijzing.

Voor meer informatie over vergoeding van vaktherapie kunt u kijken op zorgwijzer. Praktijk Frydag is een erkende zorgaanbieder (dit is vereist bij sommige zorgverzekeraars). U bent zelf verantwoordelijk om te kijken of vaktherapie door uw zorgverzekering vergoed wordt en ook voor het indienen van de nota's. Neem contact op met praktijk Frydag voor meer informatie of voor het maken van een eerste afspraak.

CONTACT

Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke vraag, neem gerust contact op.
Wilt u aanmelden voor vaktherapie, ouderbegeleiding of een opvoedopstelling? Klik dan op onderstaande knop om direct een afspraak te maken. Komen de beschikbare dagen/tijden niet uit? Neem dan even contact op, dan zoeken we een andere mogelijkheid.

Praktijk Frydag
Lorskensstraat 1d te Schaijk
Telefoon : 06 82 00 01 85

Contactformulier

Praktijkruimte